In de huidige situatie kan het gebeuren dat je door het thuiswerken en beperkte mogelijkheden buiten de deur onvoldoende aan je lichaamsbeweging komt. Het gevolg: futloosheid en een lagere weerstand. Monique Solleveld van SportLounge Infrarood Fitness vertelt dat je nu even niet gebruik kunt maken van de infraroodcabines om te sporten, maar dat je met een app en ondersteuning vanuit huis ook genoeg in beweging kunt blijven om jezelf wel gezond te houden. En dat is juist nu van belang!

Kom juist nu in beweging

De huidige situatie maakt dat je snel de neiging krijgt om lang op de bank te zitten voor de televisie, met een wijntje en een snack om de avond mee weg te stoppen. Op die manier probeer je jezelf als het ware te troosten en te compenseren voor alles wat je nu niet kunt doen. Dit is alleen juist niet goed voor je: je begint je er snel futloos en uitgeput door te voelen. Een betere optie is om juist in beweging te komen en op zoek te gaan naar manieren om van deze tijd een gezonde periode te maken.

Blijvende ondersteuning

Sporten hoeft niet enkel op een sportschool of in een infraroodcabine zoals bij SportLounge kan. Ook vanuit huis kun je – veelal met alleen je lichaamsgewicht of een paar kleine hulpmiddelen zoals elastieken – veel lichaamsbeweging krijgen. Het schema dat je in de cabines van de SportLounge zou volgen, kun je met een app ook thuis gebruiken, vertelt eigenaar Monique Solleveld. ‘Dit programma is aangepast aan je eigen wensen en niveau. De een wil aan haar rug werken, de ander aan de buik: alles kan. Zo kunnen we je ook in deze tijd gewoon blijven ondersteunen. Voor meer tips kun je nu ook terecht op www.gofitathome.com, waar ik en andere partijen onze informatie delen.’

Versterking voor je weerbaarheid

Wat is het voordeel van thuis sporten? Door actief te blijven, versterk je jouw spieren en conditie. Dit maakt ook dat je jouw weerstand kunt versterken. Je immuunsysteem zorgt ervoor dat virussen je lichaam niet kunnen beschadigen. Dat is niet het enige: blijven bewegen en gezond, onbewerkt eten gaat ook stress tegen en zal wonderen doen voor je humeur. Beweging, buitenlucht en zonlicht zorgen namelijk voor een verminderde aanmaak van stresshormoon cortisol en een hogere aanmaak van serotonine, dopamine en endorfine, wat geluk in de hand werkt.

Sporten in infrarood cabines

Monique vertelt dat sporten op locatie eigenlijk beter is, maar dat je thuis al een heel eind kunt komen. ‘Bij SportLounge maken we gebruik van infraroodcabines. De infraroodstraling maakt dat je spieren sneller warm worden waardoor je minder pijn hebt tijdens het sporten en op langere termijn minder stress, een lagere bloeddruk en meer conditie krijgt. Bovendien zijn de cabines afgesloten, wat het hygiënisch en veilig maakt. Je sport dus in je eigen FitnessCabine! Bij een thuisschema heb je deze voordelen van de infraroodcabines niet, maar wel alle andere voordelen van het sporten, zoals meer energie, een beter immuunsysteem, beter metabolisme en een beter humeur. Monique vertelt dat ze bezig is om de infraroodcabines op de huidige situatie aan te passen. ‘Iedere cabine krijgt een aparte kap waardoor je volledig afgeschermd van elkaar kunt sporten, zonder risico’s. Hou onze pagina’s hiervoor dus in de gaten. Voor het zover is, deel ik op mijn facebookpagina GOFIT@home tips die je thuis kunt gebruiken bij het sporten. Ook kun je van de app gebruik maken. Zodra het weer kan, staan de deuren weer voor je open, zodat je ook het sporten in de cabines kunt ervaren!’

 

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie