Monique Solleveld, aangenaam!

Wat leuk, dat je de moeite neemt om te lezen wie er achter SportLounge Infrarood Fitness schuilgaan.

Mijn naam is Monique Solleveld. Samen met mijn man Luut zet ik mij dagelijks in voor onze onderneming, de Sportlounge. En hoewel hij met zijn tomeloze inzet onmisbaar was tijdens het ontwikkelingsproces van de FitnessCabine – en mij nog steeds helpt met diverse hand- en spandiensten binnen het bedrijf, vertel ik je hieronder toch even eerst iets over mezelf. Tenslotte ben ik de initiator en inspirator van het Infrarood Fitness Concept! 

 

Mijn verhaal

Hoe het begon

Ik ben Monique Solleveld,  geboren in de zomer van 1966 met een ondernemende geest! Dat uitte zich voor het eerst goed in 1992, toen ik een groothandel in wenskaarten startte met mijn ex baas Hans.

Vanaf mijn 18de  verkocht ik voor ons bedrijf de sterren van de hemel: ik bleek een waar verkooptalent!  Na 13 jaar besloot ik mijn aandelen aan Hans te verkopen. Ik wilde mijn vleugels uitslaan. Iets anders aanpakken. Ik had mijn zinnen gezet op een wellnesscentrum in Naarden, behaalde mijn vakdiploma sauna & thermen, deed diverse massageopleidingen en schreef een gedegen bedrijfsplan, dat zo goed bleek, dat ik er een ING prijs voor heb ontvangen. Helaas bleek de uitvoering ervan een stuk ingewikkelder. Zo heb ik eerst jarenlang moeten strijden om de buurtbewoners ervan te overtuigen dat mijn onderneming volstrekt betamelijk was. Twee jaar en verschillende processen later kon ik in 2006 eindelijk echt van start. Intussen hadden die processen mij mentaal zodanig uitgehold, dat ik in een zware burn-out raakte.

Nog eens twee jaar later besloot ik het bedrijf te sluiten. Ik heb er jaren over gedaan om weer in mijn kracht te komen en te gaan ondernemen, maar...

In september 2014 opende ik mijn eigen InfraLigne studio in Naarden met vijf warmtecabines om effectief af te slanken! Infraligne, een franchiseorganisatie uit België, was een concept dat door twee ondernemers in Nederland verder uitgerold zou worden. Na vier studio’s, inclusief de mijne, ging het bedrijf helaas failliet.  

1992 - 2014

Van InfraLigne naar SportLounge 

Ik besloot met mijn studio een andere richting in te slaan. Ik verhuisde niet alleen naar HeartHouse in Bussum, maar ontwikkelde hier een nieuw concept: Infrarood Studio SportLounge. De SportLounge richt zich niet langer alleen op dames en heren die willen afvallen, maar ook op mensen met lichamelijke klachten. 

Zoals je wellicht op de site gelezen hebt heeft infrarood een zeer positieve werking op de conditie van ons lichaam. Ik ben me daarom meer gaan richten op mensen met een fysieke indicatie w.o. rug-, nek-, schouder- en heupklachten, fibromyalgie, artrose en andere reumatische- of spieraandoeningen.

Ik bleek hiermee in een enorme behoefte te voorzien: veel mensen met fysieke problemen zoeken een veilige manier van trainen onder goede begeleiding. De SportLounge is er voor mensen die willen afvallen, die pijnvrij willen bewegen en klachten willen verminderen.  En in de Infrarood Fitnesscabine kun je je slankere en beter functionerende lichaam al met één keer per week trainen onderhouden.

2014

Van een AfslankCabine naar een FitnessCabine

Omdat de InfraLigne cabines zich beperkten tot de gerichte training op billen, benen en buik, was het tijd voor een nieuwe stap. Met Sportlounge richtten we ons immers op het trainen van het gehele lichaam. Ook miste ik veel andere opties om een training goed, veilig en optimaal uit te kunnen voeren.  

Dus besloot ik samen met Luut een cabine te ontwikkelen, voorzien van alle gemakken, waarin je effectief een total body training kunt uitvoeren.

De FitnessCabine 

Begin juni 2019 opende ik een tweede SportLounge in Soest, met in totaal vijf infrarood FitnessCabines. De vliegende start was echter van korte duur: Corona gooide roet in het eten. Mede dankzij het succes van onze vestiging in Bussum hebben we het gered en beleefde onze vestiging in Soest alsnog een vliegende herstart.

Meer vestigingen

Wij helpen mensen rondom het Gooi met veel plezier naar een slanker, vitaler en pijnvrij lichaam. We realiseren ons echter ook, dat we een heel land hebben, waar mensen deze manier van trainen nodig hebben.  Onze missie is zoveel mogelijk mensen een veilige en effectieve manier van trainen te bieden.

Tijd dus, om gas te geven om Nederland te voorzien van FitnessCabines!

2019

Op zoek naar ondernemers

Infrarood Fitness is voor iedereen geschikt. Niet alleen voor mensen met een indicatie of willen afvallen. Ook mensen met een druk bestaan en weinig tijd kunnen in 30 minuten effectief en veilig trainen.

Wij zoeken ondernemers verspreid over heel Nederland om die mogelijkheid ook in hun regio te bieden. 

Iets voor jou?

 

Lees hier dan vooral meer over het starten van je eigen Infrarood FitnessStudio.

Sportieve  Groet,

Luut & Monique

2023