GOFIT@home

We leven in een nieuwe werkelijkheid! Veel van wat we eerder buiten de deur deden doen we nu thuis. Dit is anders en kan verwarrend aanvoelen omdat we ons het beste voelen bij vaste patronen en moeite hebben met verandering.

Op dit platform komt alles te staan over gezondheid, voeding, beweging, coaching, recepten, en meer wat jou kan inspireren en motiveren om gezond en vitaal te blijven of te worden.

Intro

Ik ben Monique Solleveld Brein gerelateerd Lifestyle coach en personal trainer bij de SportLounge. Dit platform heb ik neergezet om mensen te inspireren en te motiveren naar en gezonde levensstijl. We weten allemaal dat gezond eten en voldoende bewegen een vitaal onderdeel is voor een lang en gezond bestaan. Waarom doen we dan niet wat nodig is om gezond te leven en een gezond lichaam te creëren? Puur omdat we gewend zijn aan het leef en eetgedrag met de daarbij horende gewoontes die ons is aangeleerd door onze ouders/opvoeders en de maatschappij.

Gelukkig zijn wij de enige intelligente wezens op aarde die aangeleerd gedrag kan afleren en nieuw gedrag kan aanleren. Echter zijn het onze geprogrammeerde gewoontes en waarheden wat dit tegenwerkt vanuit ons brein. Je zal dus moeten weten en leren hoe ons brein werkt en waarom die stem in ons hoofd altijd excuses roept. Daar hoef je geen brein wetenschapper voor te zijn. Het enige wat je moet weten is dat ons brein werkt vanuit een oersysteem dat functioneert om ons te beschermen voor verandering. verandering associeert ons oerbrein met gevaar. Jij zal je brein duidelijk moeten maken dat de verandering naar een gezonde levensstijl juist minder gevaar oplevert! Een gezond gewicht en goede conditie staat voor een gezond en vitaal lichaam met een beter immuunsysteem! We leven dan in de regel ook langer!

De mens vaart het best bij structuur. Gedurende de Lock Down is het daarom belangrijk structuur te behouden in je leven wanneer je thuis bent komen te zitten. Probeer je dagelijkse ritme zoveel mogelijk aan te houden. Plan andere bezigheden in de tijd waarin je normaliter zou werken. Pas op voor verveling. Dit zet je aan tot meer eten en veel tv kijken. Zoek klussen in huis, ga opruimen, maak dagelijks een wandeling, plan sportmomenten, bel regelmatig met vrienden, kennissen en familie, zoek een leuke thuishobby. Plan ook je maaltijden en tussendoortjes! Kortom blijf actief en doe wat je moet doen om in een ritme te blijven.

Ik wens je veel kennis en inspiratie toe en blijf gezond!

Liefs Monique

 

 

 

 

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie