Na de zomer hebben veel mensen last van wat extra zomerkilo’s die er gedurende de maanden ingeslopen zijn. Zodra het leven weer start na de vakantie willen veel mensen dan ook graag weer van deze kilo’s af… alleen hoe doe je dat? Hierbij een aantal tips van SportLounge om je gezonde levensstijl weer op te pakken!

Nieuwe start

Je hebt écht je best gedaan om deze zomer niet te veel aan te komen, alleen soms ontkom je er niet aan. Zodra de temperatuur de dertig graden weer aantikt, begint een ijsje er wel erg aanlokkelijk uit te zien. En ’s avonds is het in die nazomerzon toch wel heerlijk barbecueën… De nazomer is ideaal om weer een beetje op je gewicht te letten. Het weer nodigt uit om weer te gaan bewegen en je wordt niet ieder moment van de dag gelokt door ongezond eten.

1: je bent al begonnen!

Weet je wat het mooie is? Door er alleen al bij stil te staan, is de eerste stap al gezet. Je bent onbewust hierdoor al bezig om jezelf wat in te houden. De tweede stap is om weer terug te gaan naar je oude eetritme. Nu de ijsstokjes in de prullenbak liggen en barbecue weer de kast in kan, kun je ook weer gemakkelijker je eerdere maaltijden maken. Het jojo-effect, waarbij je na afvallen weer snel aankomt als je een steekje laat vallen, werkt soms ook andersom. Als je teruggaat naar je oude eetritme, gaat je lichaam ook terug naar hoe je eruit zag voor de zomer.

2: zorg voor voldoende energie

Je kunt ook een stapje verder gaan en een dieet nemen. Let hierbij wel goed op: niets is demotiverender dan beginnen na de zomervakantie zonder enig greintje energie, omdat je aan een nieuw dieet bent begonnen. Ga je dus diëten, kies dan een dieet met een eetpatroon waarmee je gewoon aan je energie komt. Een goed dieet zorgt er niet voor dat je de hele dag met honger rondloopt, maar juist dat je dingen eet die je lichaam lang energie kunnen geven: vezel- en eiwitrijke producten.

3: begin weer met bewegen

Ook belangrijk: bewegen! Het is je vergeven als je op hete zomerdagen de puf niet had om aan het sporten te gaan. Nu de temperatuur weer is gezakt, is het juist wel heerlijk om weer aan het sporten te gaan. Je kunt beginnen met wandelen, rondjes fietsen op hardlopen oppakken. Het nazomerse weer is ideaal voor de beweging!

4: kom sporten in de SportLounge

Een mooie manier om in korte tijd resultaten te halen, is sporten in een FitnessCabine van SportLounge. Dit is een manier van sporten waarbij je in een eigen, afgesloten cabine gaat sporten. Door infraroodlampen zijn je spieren in korte tijd warm, waardoor je direct op hoge intensiteit kunt sporten. Dit betekent dat je effectiever sport in minder tijd. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft Monique Solleveld van SportLounge extra kappen voor de cabines gezet, met een bijkomend voordeel: het werden saunacabines. ‘De cabines zijn nu nog net een tandje warmer dan eerst. Hierdoor probeert je lichaam zich verder af te koelen waardoor je tijdens het sporten nog meer calorieën verbrandt!’

5: test jezelf

Wil je weten hoe je ervoor staat? Je kunt je vitaliteit alvast testen. Je beantwoordt online enkele vragen waarna je advies krijgt over hoe je jouw levensstijl kunt verbeteren om de laatste kilo’s kwijt te raken. Dit is allemaal helemaal gratis! Doe hier de test en leer jezelf kennen.

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie