SportLounge is sinds 1 juli weer open voor alle sporters die gebruik willen maken van de speciale infraroodcabines. Monique Solleveld had maatregelen getroffen voor de veiligheid: ze had kappen voor de cabines gezet zodat alle sporters zonder besmettingsgevaar konden blijven sporten. Die kappen blijken, nu SportLounge open is, meer effect te hebben dan enkel het bijdragen aan een veilige sportomgeving, ze brengen nog een bijkomend voordeel met zich mee!

Sporten met infrarood

Gewoonlijk kun je bij SportLounge in de infraroodcabines sporten onder infrarood warmtestraling. De cabine wordt warm, waardoor je spieren ook sneller warm zijn. Je maakt dus vanaf het begin van je training optimaal gebruik van je spieren, waardoor je meer calorieën verbrandt in minder tijd. Een unieke en tijdwinnende sportervaring!

Onverwacht voordeel

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben we bij SportLounge maatregelen genomen. Je kunt nu net zo sporten als voorheen, maar met een kap ervoor, vertelt Monique. ‘Je komt bij het sporten niet in aanraking met andere sporters, omdat iedereen in een eigen cabine zit. De cabines hebben een eigen ventilatiesysteem en daarnaast worden de ruimtes goed geventileerd, wat er in combinatie met de kappen voor zorgt dat de kans op besmetting heel klein is.’ De insteek was het voorkomen van besmettingsgevaar, maar de kap bracht een onverwacht voordeel met zich mee.

Nog meer verbranding

De cabine wordt, door de combinatie van de kap en infrarood warmtestraling, nog net een stukje warmer dan voorheen. De cabines worden door klanten daarom geen infraroodcabines meer genoemd, maar saunacabines. Eerste reacties waren juist positief, vertelt Monique. ‘Mensen moeten toch een tandje harder sporten. Je lichaam transpireert meer en probeert zichzelf meer af te koelen. Dit kost energie, waardoor je nóg meer calorieën gaat verbranden. Ik hoor vaak dat mensen dit succes echt voelen en het sporten in de cabines ook op een hele nieuwe manier ervaren.’

Effecten van warmte

Het gebruik van sauna’s en zweten bij het sporten wordt bij sporten al vaak gebruikt door de lichamelijke voordelen die dit brengt. Veel sportscholen hebben al eigen sauna’s om voor het sporten je spieren op te kunnen warmen. Achteraf heeft het ook effect: door de warmte herstellen je spieren ook sneller. Deze sauna’s worden ook vaak verwarmd met infrarood warmtelampen. Nu worden de sportcabines van SportLounge niet zo heet als een ‘echte’ sauna, maar je spieren worden er wel losser van en je ervaart ook het snellere spierherstel.

Ook vanuit je eigen huis

De saunacabines zijn zo onverwacht een innovatieve manier om te sporten geworden. Bij Sportlounge is daarnaast een andere ontwikkeling waar je ook in het vorige blog over hebt kunnen lezen. Heb je wel zin om te sporten, maar heb je nog niet de tijd of het budget om dit bij SportLounge te komen doen? Je kunt nu ook zelf thuis aan de gang met het Mochion FitnessBoard. Met dit FitnessBoard, door SportLounge zelf ontwikkeld, kun je in een halfuurtje je hele lichaam trainen. Aan het bord zitten elastieken waarmee je weerstand kunt creëren om herhalingen uit te voeren. Dit gebruik je in combinatie met een app, die je precies vertelt hoe je de oefeningen uit moet voeren. Dit kan allemaal dus vanuit je eigen woonkamer! Wil je hier meer over weten? Vul dan het contactformulier in de website in, dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op.

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie