Steeds meer mensen hebben, na een paar uurtjes achter de laptop aan de keukentafel te werken, last van bepaalde klachten. Er schiet een krampscheut door je rug heen, je probeert wat te rekken, eventjes te bewegen. Maar je voelt de bui al hangen: je hebt alweer te lang achter elkaar gebogen over je laptop gezeten. Au! Wanneer je last krijgt van thuiswerkklachten, is het goed om hier actie tegen te ondernemen zodat het niet erger wordt. Sporten in de FitnessCabins van SportLounge kan hier goed bij helpen: een laagdrempelige maar intensieve fitnessmethode die precies de beweging biedt die je nu nodig hebt.

Pijnscheut in je nek, schouder of arm

Het thuiswerken is belangrijk om de verspreiding van het coronavirus in te perken, maar vraagt wel veel van ons lichaam. Computerarmen, muisduimen en binnenkort de ‘thuiswerkschouder’: we krijgen te maken met allerlei klachten. Uit onderzoek van CNV bleek dat meer dan 45% van de ondervraagde mensen thuis geen goede werkplek had. Tot wel 41% van de ondervraagde mensen gaf aan meer last te hebben van klachten in hun schouder, nek of arm.

Thuiswerken versus werken op kantoor

Het is ook niet gek dat er zoveel klachten ontstaan. Op het kantoor heb je immers een goede stoel om in te zitten, met een rechte leuning en een zacht zitvlak. Je kunt zo in een goede houding werken. Door pauzes, even koffie halen of een wandelingetje maken met collega’s zorg je er ook voor dat je regelmatig van je plek af komt. Thuis heb je dat minder. Het bureau is verruild voor een keukentafel, je bureaustoel voor een eetstoel en je hebt ook sneller de neiging om lang achter elkaar door te werken. Na een paar dagen heeft je lichaam al door dat de dagelijkse houding niet optimaal is. Na een paar weken beginnen de eerste klachten op te komen. Laat staan wat er na een paar maanden thuiswerken gebeurt!

Bewegen tegen klachten

Je lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen presteren. Bij klachten als gevolg van thuiswerken wordt ook beweging geadviseerd. Af en toe een stukje lopen tussen het werken door doet al wonderen. Nog beter is om een keer of een aantal keer per week te blijven sporten. Toch kunnen we ons voorstellen dat je dat een risico vindt. Je werkt immers thuis om de verspreiding van het virus in te perken. Waarom zou je dan juist wel naar de sportschool gaan of een training van je sportclub bijwonen?

Veilig sporten bij SportLounge

Sporten moet natuurlijk ook veilig gebeuren. Dat kan bij SportLounge. De FitnessCabins waar je in sport, staan los van elkaar, worden goed geventileerd en hebben een kap zodat je geen contact met elkaar met elkaar hebt. In de cabine zelf wordt het door de infraroodlampen snel warm. Hierdoor kun je in slechts een halfuurtje je hele lichaam trainen. Een warming-up is namelijk niet nodig. Je spieren zijn direct warm: je kunt dus direct beginnen met sporten op een hoge intensiteit.

Voor specifieke klachten

Zeker bij klachten als gevolg van thuissporten, is de sportmethode van SportLounge, Mochion-fitness, bij uitstek geschikt. De sportmethode van SportLounge maakt het namelijk mogelijk om te sporten tegen specifieke klachten of met bepaalde indicaties. In iedere FitnessCabin hangt een tablet, waar je het programma op kunt volgen dat bij je past. Je kunt zo oefeningen richten op specifieke groepen, of juist ervoor zorgen dat je spiergroepen rust geeft. Op deze manier kun je, met ondersteuning van de trainer van SportLounge, gericht werken om bepaalde klachten te verlichten. Kom het zelf ervaren en plan je eerste afspraak in!

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie