Detoxen: je lijkt er tegenwoordig niet meer aan te ontkomen. Er zijn allerlei behandelingen en producten op de markt die beweren dat ze jouw lichaam kunnen zuiveren. Bij detoxen denk je misschien aan veelbelovende kuren waarbij je alleen maar bleekselderijsap drinkt. Maar door een combinatie van beweging en voeding kun je nog veel betere resultaten bereiken. Infraroodfitness is daarom een goede manier om te werken aan een fit lichaam en tegelijkertijd afvalstoffen eruit te zweten.

Overschot aan afvalstoffen

Het lichaam komt dagelijks in aanraking met allerlei schadelijke stoffen. Denk maar eens aan de verontreinigde lucht die je inademt en straling van elektronische apparaten. Zo bevat onze voeding vaak bestrijdingsmiddelen en andere kunstmatige toevoegingen. Bovendien eten we te vaak junkfood en krijgen we zo te veel suiker en vet binnen. Rook je, drink je, of ervaar je veel stress, dan krijg je nog eens een extra portie afvalstoffen binnen. Daarnaast kunnen er ook afvalstoffen van bacteriën en virussen in het lichaam achterblijven. Het duurt vaak lang voordat deze uit het lichaam zijn verdwenen.

Vage klachten

Over het algemeen weet je lichaam wel raad met deze afvalstoffen. De lever breekt de stoffen af en zorgt dat ze het lichaam via de nieren verlaten. Ook je lymfesysteem, darmen, longen en huid helpen afvalstoffen lozen. Toch kunnen er allerlei redenen zijn waarom afval- en gifstoffen niet meer voldoende afgevoerd kunnen worden. Er kan dan een opstopping ontstaan. Ondertussen stapelen de gifstoffen zich op in het lichaam, wat voor allerlei vage klachten kan zorgen. Tekenen dat je een overschot aan afvalstoffen in je lichaam hebt zijn vermoeidheid, gewichtstoename, obstipatie, hoofdpijn of huidproblemen.

Zelfreinigend proces

Om het zelfreinigend proces van je lichaam een handje te helpen, kan detoxen een goed idee zijn. Detoxen helpt je lichaam zuiveren van achtergebleven afvalstoffen. Dat kan op verschillende manieren. Er zijn allerlei kuren die je kunt ondergaan, maar niet elke behandeling is even onschuldig. Zo zijn niet alle behandelingen wetenschappelijk onderbouwd en kunnen sommige kuren met klei en actieve kool schadelijke stoffen bevatten, wat je juist wil vermijden. Op een verantwoorde manier werken aan een gezond en schoon lichaam, kan door een combinatie van beweging en gevarieerde voeding. De specialisten van SportLounge kunnen je hierbij helpen.

Zweet het eruit

Door voldoende te slapen, bewegen en water te drinken, is je lichaam beter bestand tegen schadelijke stoffen. Voldoende lichaamsbeweging zorgt voor een goede bloedsomloop en doordat je zweet, help je afvalstoffen sneller en beter af te voeren. Dat maakt infraroodfitness, waarbij je traint in een door infrarood verwarmde cabine, een ideale manier om jouw lichaam te ontdoen van overtollige gifstoffen. In combinatie met een gezond en gevarieerd eetpatroon, rijk aan vezels en vitamine C, help je je lichaam te ontgiften en klachten te verminderen.

Persoonlijk programma

Wil jij werken aan een gezonder en fitter lichaam? Bij SportLounge kun je op een veilige manier trainen in de FitnessCabin in combinatie met de juiste begeleiding. Wij stellen graag een persoonlijk trainings- en voedingsprogramma voor je op, aangepast aan jouw doelen en wensen. Zo krijg je weer een fitter en energieker lichaam en kun je klachten als vermoeidheid, darmproblemen of huidproblemen verminderen.

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie