Masha (47) had last van reuma-gerelateerde klachten en kon hierdoor niet naar een reguliere sportschool. Sporten bij SportLounge heeft voor haar een de oplossing betekend. ‘Het was fijn om te zien dat de oefeningen specifiek gemaakt waren voor mensen die niet altijd naar de reguliere sportschool toe kunnen.’

De klachten stonden steeds meer in de weg

Masha had al meer dan een jaar last van reumagerelateerde klachten. Deze klachten werden steeds erger. ‘Mijn spieren waren snel stroef en vaak ging bewegen met redelijk wat pijn gemoeid. Eigenlijk merk je pas wanneer bewegen moeilijker gaat dan eerder, hoe vaak je je spieren gebruikt. Het zorgde ervoor dat ik op den duur activiteiten liet zitten, of begon uit te stellen. Het ging mij steeds meer in de weg staan. Het advies bij mensen met mijn klachten is eigenlijk om juist te blijven bewegen om de spieren en pezen te blijven stimuleren. Het beste is om dit dagelijks te doen. Nu was bewegen datgene waar ik juist tegenop zag, maar ik besloot het te proberen.’

Welke sport kon ik doen?

‘Dan maak je dus de keuze om te gaan bewegen. Alleen wat is dan geschikt? De normale sporten zoals rondjes hardlopen of spieroefeningen waren voor mij geen optie. Dat was eigenlijk te intensief voor mijn lichaam. Ik ben op internet gaan zoeken naar welke sporten voor reumapatiënten eigenlijk wel geschikt zijn: iets wat weinig van je lichaam vraagt maar toch ervoor zorgt dat je mobiliteit kunt herwinnen. Zo kwam ik uit bij SportLounge. Zij hadden programma’s specifiek voor mensen met klachten vergelijkbaar met de mijne. Dat wilde ik dus wel proberen.’

Sporten bij SportLounge

‘Je sport bij SportLounge in een eigen cabine, de FitnessCabin. Hier ga je bewegen terwijl infraroodlampen de cabine verwarmen. Het fijne is, zeker wanneer je zoals ik last hebt van je spieren en niet gemakkelijk in beweging kunt komen, dat je lichaam veel sneller is opgewarmd. In de cabine voer je de oefeningen ook liggend uit. Dit zorgt ervoor dat er nooit te veel belasting op je spieren komt, of dat er belasting op verkeerde plekken ontstaat.’

De voordelen van persoonlijke begeleiding

‘Infraroodfitness was voor mij wel helemaal nieuw. Ik kende het concept ook nog niet. Gelukkig is het sporten in de cabines erg gemakkelijk. En het belangrijkste was: ik hoefde het niet zelf uit te zoeken. Bij het sporten kreeg ik persoonlijke begeleiding van een fysiotherapeut. Zij ging eerst na waar mijn klachten zaten en welke oefeningen hier het beste bij zouden passen. Dit zorgde ervoor dat ik de juiste oefeningen uitvoerde en oefeningen altijd goed uitvoerde en niet mezelf op de verkeerde manier zou belasten.’

Het resultaat

‘Zijn de klachten volledig weg na het sporten? Nee, dat nog niet. Maar ik denk niet dat dit enkel met sporten mogelijk is. Wel merk ik dat door zeer regelmatig te bewegen en zeker door de begeleiding en steun die ik krijg bij SportLounge ik veel makkelijker kan bewegen. Fysieke activiteiten zijn minder snel een grote drempel. Wanneer ik iets wil doen, denk ik minder aan hoe mijn reuma hier een obstakel bij kan vormen. Ik denk juist aan hoe makkelijker het nu is vergeleken met eerder. En voor mij is dat al resultaat genoeg.’

Wil jij meer weten over sporten bij SportLounge? Of wil je direct beginnen? Neem contact op en plan een eerste proefles in!

Geef een reactie