Misschien ken je infraroodfitness al wel, misschien is het voor jou een heel nieuw concept. Voor je klanten kan het een complete verandering in hun sportroutine betekenen. Het gaat over de FitnessCabin van SportLounge die nu beschikbaar is voor franchisenemers om een eigen Infrarood Fitness-studio mee te beginnen. Wat houdt infraroodfitness in en waarom is dit geschikt voor jouw eigen studio?

Steeds meer sportscholen

Fitness blijft alsmaar populairder worden. Sportscholen lijken overal te openen. Grote ketens zetten steeds meer nieuwe locaties neer om sporters aan te trekken en ook kleinere sportscholen die juist op persoonlijke begeleiding focussen zijn in steeds grotere getale aanwezig. Misschien dat jij als ondernemer twijfelde of je misschien zelf een sportschool zou willen openen, maar dat het aantal bestaande mogelijkheden je tegenhoudt. Wat zou jouw sportschool anders maken dan al die anderen en hoe concurreer je ooit met de budgetgiganten?

Direct intensief trainen

Dat is waar infraroodfitness om de hoek komt kijken. Dit is een uniek concept dat sportscholen in de omgeving niet hebben. De cabins zijn al jarenlang het paradepaard van SportLounge. De FitnessCabine wordt verwarmd met infraroodstraling. Er is geen warming up nodig of een begin van je workout met simpele oefeningen: je spieren worden door de straling direct warm en je kunt zo direct intensief trainen. Wekelijks een halfuurtje trainen in de infraroodcabine geeft je al een energieboost en meer kracht en elasticiteit in je spieren. Omdat je spieren snel warm zijn en je op een veilige manier traint, heb je eigenlijk nooit last van spierpijn.

Specifieke doelgroep

Met een Infrarood Fitness-studio kun je jezelf focussen op een selecte doelgroep. In principe zijn de cabines voor iedereen geschikt, van jong tot oud. De FitnessCabins hebben alleen daarbij specifiek programma’s voor mensen die kampen met problemen als spierpijn, reumatische aandoeningen of blessures. De oefeningen worden uitgevoerd op je rug, zij of buik, waardoor sommige spiergroepen beschermd kunnen worden en niet overbelast raken. Ook maakt dit infraroodfitness geschikt voor therapeutisch bewegen, waarbij een trainingsplan wordt opgesteld om bepaalde lichamelijke klachten te kunnen behandelen. In de cabines hangt hierbij een tablet, waar je een foto of video op ziet over hoe je de oefening goed kunt uitvoeren. Bovendien krijg je op de tablet af en toe een motiverend steuntje in de rug, wat bij intensief sporten altijd fijn is!

Je eigen invulling

Als ondernemer is het belangrijk dat je zelf de touwtjes in handen houdt. Dat snappen wij bij SportLounge ook goed. Je zit daarom als franchisenemer niet aan onvoordelige voorwaarden vast, je hoeft bijvoorbeeld geen maandelijkse franchise fee te betalen of percentage van je omzet af te staan. Ook zit je niet aan een vaste stijl vast zoals bijvoorbeeld de huisstijl van de infraroodfitnessstudio’s van SportLounge; je kunt volledig je eigen invulling geven aan je eigen studio. Dat is zelfs beter! Zo kun je jezelf namelijk nog meer onderscheiden van het bestaande aanbod. Lijkt dit jou wel wat, of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op.

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie