Millennia lang waren kruiden en essentiele olien de huisapotheek van oude culturen. Zij kenden iedere plant en wisten precies waarvoor ze die in konden zetten. Pas in de vorige eeuw ontstond de term aromatherapie. Deze ‘kunst’ is beginnen te vervagen toen de moderne medicatie meer en meer haar intrede deed. Ik wil je heel graag helpen herinneren aan de kracht van de natuur!

De meeste etherische oliën worden gedestilleerd uit plantmateriaal en soms koud geperst (denk aan citrusvruchten waar de olie uit de schil wordt geperst). Er bestaan essentiele olien van honderden planten zoals Lavendel, Pepermunt, Sinaasappel, Geranium, Cipres, Frankincense, Roos, Jasmijn, Turmeric (Kurkuma), Neroli, Tijm, Eucalyptus, Kaneel, Kruidnagel, Sandalwood, Basilicum, Citroen en honderden anderen. En dan zijn er ook nog blends voor een specifiek doel. Denk hierbij aan een samenstelling voor de luchtwegen, spieren/botten of de spijsvertering. Voor een lavendelolie gaan er heel veel bossen lavendel in een grote tank die op precies de juiste temperatuur wordt verhit, zodat de olie uit het plantmateriaal wordt gedestilleerd èn de therapeutische werking behouden blijft. Je kunt je misschien voorstellen dat er niet zoveel olie uit een bloemblaadje of kaneelstok komt en dat je dus bijzonder veel plantmateriaal nodig hebt om een flesje van 15 ml. te vullen! Veel fabrikanten vullen flesjes daarom af met bijvoorbeeld alcohol. De prijs is dan ook een van de criteria om een zuivere olie te herkennen.

Iedere plant heeft een unieke chemische samenstelling die bepaalde lichaamsprocessen kan ondersteunen. Daarvoor heb je echter wel een 100% zuivere en therapeutische kwaliteit etherische olie nodig. Het vraagt veel vakmanschap en liefde om zo’n hoge kwaliteit olie te maken, vanaf de boer die voor de planten zorgt, de destillateur en de producent. Daarom heb ik 5 jaar geleden voor dōTERRA gekozen. Zij belichamen dit allemaal en meer. Ik ben zo dankbaar dat ik een natuurlijk medicijnkastje in huis heb waar ik zowel mijzelf en dierbaren als de planeet heel veel plezier mee doe!

Essentiele olien voor de lente!

De lente is inmiddels goed doorgebroken, de eerste bomen zijn alweer uitgebloeid en sommige mensen hebben tegenstrijdige gevoelens bij al die bloemen, planten en bomen die uitkomen, omdat ze last krijgen van hun luchtwegen… Daarnaast leven we met een bedreiging buiten de deur die vraagt dat we onze weerstand goed op peil brengen en houden. Wat zijn oliën (en andere producten) die ik nu gebruik om mijn lichaam te ondersteunen?

  • ik heb iedere dag een diffuser aan staan met of de Air Respiratory blend of On Guard Protective blend. De eerste olie support de luchtwegen wat momenteel om verschillende redenen wenselijk is. De On Guard blend ondersteunt het immuunsysteem. Deze gebruik ik de hele winter door en nu iets langer om mijn weerstand maximaal te houden. Het verstuiven van een etherische olie reinigt bovendien de lucht!
  • supplementen maken deel uit van mijn wellness lifestyle. Goedkope supplementen van de drogist zitten veel synthetische vulstoffen in en zijn dus eerder een belasting voor je lichaam dan dat je lichaam er iets aan heeft. Een goede kwaliteit supplement ondersteunt het hele lichaam, bevat zuivere ingrediënten en is goed opneembaar door de cellen. Daarom gebruik ik Lifelong Vitality.
  • als ik de deur uit moet in deze quarantaine, doe ik na het douchen 2 druppels essentiële olie onder mijn voeten voor de weerstand. Dat kan On Guard zijn, Oregano, Frankincense of Tea Tree.
  • als je door het seizoen last hebt van je luchtwegen, raad ik je aan om de TriEase softgels te gebruiken. Dit zijn capsules waarin Lavendel, Pepermunt en Lemon essentiële oliën zitten die het ademhalingsstelsel helpen te kalmeren.
  • ik kan, net als jij waarschijnlijk, ook wel wat emotionele support gebruiken. Momenteel heb ik veel last van jeuk (zenuwgestel), soms heb ik het helemaal gehad met dat opgesloten zitten en ik maak me zorgen over waar het naar toe gaat. Daarom verwen ik mezelf iedere dag met een geur die ik gewoon heel lekker vind ruiken. Die hullen mij in een cocon van liefde en helpen mij me beter te voelen. Mijn parfums heb ik een jaar nadat ik de essentiële oliën in huis haalde allemaal de deur uit gedaan en ik gebruik nu de zuivere oliën als parfum. Zelfs bij de Douglas krijg ik er complimenten over! Momenteel vind ik Neroli heerlijk en Citrus Bliss. Alle oliën met citrussen en oliën met een rustgevende werking als Lavendel en Roomse Kamille zijn zeer geschikt voor deze periode vanwege de kalmerende werking en om angstgevoelens te verminderen. Let wel op dat als je een citrus essentiële olie op je huid smeert, dat je deze huid 48 uur uit de zon houdt vanwege de mogelijke fotosynthetische werking. Verstuiven met een diffuser is veilig om te doen en je kunt ook aan een aromaketting denken om de geur toch regelmatig te ruiken. Want dat is het unieke aan essentiële oliën, de geur! De reukzin ligt zo dicht bij het emotionele centrum in het brein, de amygdala, dat het inademen van een essentiële olie een van de krachtigste manieren is om onze emoties te beïnvloeden.
  • Dit is een eerste introductie wat je met essentiële oliën kunt doen in je leven. Je kunt er ook bijvoorbeeld je huis mee schoonmaken. Het is heerlijk om je lifestyle ermee te zuiveren en de mogelijkheden zijn eindeloos. Heb jij iets waar je een natuurlijke oplossing voor zoekt, neem dan gerust contact met me op. Ik stuur je graag een proefflesje toe.

Zorg goed voor jezelf en blijf gezond!

From Nature, with Love,

Liesbeth Bakker
www.liesbethbakker.com

PS: mocht je geïnspireerd zijn om een een starterskit met 10 basisoliën en een diffuser te kiezen, neem dan even contact met me op voor een (25%) kortingsaccount plus welkomstcadeau*!

Deze producten zijn niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen. Als je ziek bent, dien je te allen tijde een (natuurkundig) arts te raadplegen. De werking van deze producten is niet gekeurd door de NVWA. Als je sommige zinnen nogal ‘cryptisch’ vindt, dat komt doordat alternatieve geneeswijzen geen ziekteclaims mogen doen. Wil je een specifiek advies, bel of mail mij dan gerust.

*Alleen als je nog geen kortingsaccount bij dōTERRA hebt.

 

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie