Je hebt de volgende uitspraak vast wel eens voorbij zien komen: ‘zitten is het nieuwe roken’. Simpel gezegd, kun je stellen dat je eerder ziek wordt, zowel lichamelijk als geestelijk, wanneer je niet genoeg beweegt. En als je al ziek bent, dan word je eerder beter door vooral te blijven bewegen. Beweging is, kortom, van groot belang voor je gezondheid. Maar wat nu als sporten gewoon helemaal niet ‘jouw ding’ is? Of als sporten niet lukt door lichamelijke beperkingen?

Iedereen kan sporten

Ook in het geval sporten moeilijk is, kun je je lichaam onderhouden. Dat stelt Monique Solleveld van SportLounge Infrarood Fitness: ‘Wat wij belangrijk vinden, is zoveel mogelijk mensen helpen naar een lang en vitaal leven. Daar hoort beweging bij. Ook als je er moeite mee hebt door overgewicht of gewrichtsklachten, kun je bewegen. Want als je conditie en kracht beter wordt, ga je je ook veel beter voelen. Dat is wat ik zo mooi vind aan onze methode.’ Sporten op een manier die iedereen aankan. Dat klinkt mooi, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

“Design is a constant challenge to balance comfort with luxe, the practical with the desirable.”

– Donna Karan

Persoonlijke benadering

Monique biedt personal trainingssessies aan in individuele infrarood FitnessCabines. Ze legt uit: ‘Dit is een bijzondere manier van trainen omdat je op een veilige en verantwoorde manier iets kan doen aan je gewicht, conditie of aandoening. Op basis van wat jij wilt bereiken, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Vervolgens train je in met maximaal drie of vier andere personen in de individuele cabine. Dat betekent dat de begeleider erg veel persoonlijke aandacht voor je heeft en er zorg voor kan dragen dat je de oefeningen goed uitvoert.’

Trainen met infrarood

Wanneer Monique antwoordt op de vraag waarom er infrarood gebruikt wordt, klinkt het enthousiasme door in haar stem. ‘Infrarood is essentieel voor deze manier van trainen. Dit zorgt er namelijk voor dat je spieren en gewrichten onmiddellijk opwarmen door de middengolfstraling die de infrarood uitzendt. Warme spieren en gewrichten zorgen ervoor dat je met minder pijn kunt bewegen. Ook verbetert de bloeddoorstroming, waardoor er gemakkelijker zuurstof en voeding naar de spieren komt en afvalstoffen beter afgevoerd worden. Doordat we je persoonlijk begeleiden en je niet met koude, pijnlijke spieren of gewrichten te werk gaat, is er nul kans op blessures.’

Meer voordelen

Er zijn nog meer voordelen aan de infrarood FitnessCabine aan te wijzen. Dit zijn:

– vetcellen verbranden sneller
– het verbetert je bloedcirculatie en bloeddruk
– het vermindert pijn bij reumatische aandoeningen
– spieren worden flexibeler
– reduceert stress
– het werkt positief tegen overgangsverschijnselen
– het verhoogt je algehele calorieverbranding
– er ontstaat vrijwel geen spierpijn na je training

Meer mogelijk dan je denkt

‘Bij ons komen veel mensen die denken dat ze niets kunnen’, vervolgt Monique. ‘In ons drukke, hectische bestaan leven we voornamelijk in ons hoofd. We zijn niet bezig met hoe ons lichaam aanvoelt, of het eten dat we erin stoppen wel goed is voor het lichaam. Vaak herkennen we niet waar iets spaak loopt. Door middel van onze training proberen we met jou te ontdekken waar je lichaam allemaal toe in staat is. Vaak is dat veel meer dan je van tevoren denkt!’

Langer vitaal leven

Bij SportLounge Infrarood Fitness train je in je eigen infrarood FitnessCabine. Door de warmtestraling worden je spieren en gewrichten lekker warm, en je voert de oefeningen liggend, zittend of op je knieën uit. Hierdoor heb je nooit belasting op je gewrichten. Dat is mooi, want juist als je last hebt van gezondheidsklachten of overgewicht is bewegen op een veilige, verantwoorde manier erg belangrijk. Neem contact op voor een persoonlijke kennismaking en een gratis proefervaring. Alleen dan kan je voelen wat Infrarood Fitness voor jou kan betekenen. Start met bewegen naar een langer vitaal leven!

“I was taken by the power that savoring a simple cup of coffee can have to connect people and create community.”

– Howard Schultz

Proin luctus eu erat quis tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Suspendisse ullamcorper nunc eu placerat fermentum.

Donec commodo vestibulum bibendum. Ut vel condimentum risus. Sed malesuada nunc ut sollicitudin volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum aliquam sodales odio vitae luctus. Nullam non nisl orci. Sed faucibus nisl eu erat consequat egestas!

Geef een reactie